Miskas.jpg

„Sport has the Power to Change“ projektas suvienijo 4 šalių jaunimą

Ar sportas tai daugiau nei fizinė veikla? Ar sportas gali padėti tobulėti? Ar sportas turi galią pakeisti? Taip!

2019.10.28 - 2019.11.06 vyko jaunimo mainai (finansuojami pagal Europos Sąjungos programą „Erasmus+) “Sport has the Power to Change”, kurių metų 36 dalyviai iš 4 skirtingų šalių susirinko ne tik diskutuoti apie įtraukimą per sportą tema, bet ir patys jį praktiškai išbandė skirtingų treniruočių metu.
Nuo pačios projekto pradžios Lietuvos, Latvijos, Bulgarijos ir Kroatijos jaunuoliai tapo viena didele komanda, kuri kartu įveikė visus per 10 projekto dienų iškilusius nesklandumus ir iššūkius. Pirmąją dieną susipažinome, o antrąją dieną jau leidomės į nuotykius - susipažinome su sporto savanorystės galimybėmis (už pristatymą ačiū Sporto Savanorių Sąjungos savanoriams), o tada patys savanoriavome „Žalgirio” arenoje Eurolygos rungtynių metu - „jausmas, kad prisidėjai prie renginio įgyvendinimo geresnis negu pats tikėjausi” - tokiais žodžiais po savanorystės atsiliepė vienas iš dalyvių.
Po energingų dviejų dienų tempas nesumažėjo, nes sodyboje, kurioje dalyviai gyveno viso projekto metu kasdien lankėsi vis kitos sporto šakos atstovas, taigi per visas projekto dienas sulaukėme 5 skirtingų vizitų, kurių kiekvieno metu dalyviai surado atsakymus į visus kilusius klausimus, o ir sporto šakas išbandė praktiškai. Parolimpietis penkiakovininkas Tomas Kairys dalyviams motyvacijos įkvėpė savo išskirtine gyvenimo istorija, futbolininkas (FK „Sveikata”) Henrikas Katilius papasakojo apie savo kelią iki trenerio pozicijos, kurioje yra dabar, o praktinių veiklų metu visus supažindino futbolo treniruočių metu naudojamus fizinio pasirengimo pratimus, kurie reikalauja tiek fizinio, tiek emocinio pasirengimo. Karate treneris Tomas Rudys (klubas „Tornadas”) supažindino su kovos menu, reikalaujančiu išpuoselėtos vidinės ramybės ir susikaupimo. Sporto entuziastų bendruomenės „Šešios Trim” vadovas visus užmotyvavo savo energija ir įrodė, kad sportas tai pats geriausias būdas išlaikyti gerą nuotaiką ir susirasti draugų. Na, o bėgikas Regimantas Tarasevičius savo istorija patvirtino, kad sportas ne tik pramoga, bet ir tiesiausiausias kelias iki karjeros bei savo verslo įkūrimo.
Diskusijos su svečiais, tai dar ne viskas! Projekto metu dalyviai ne tik patys dalyvavo rytinėse mankštose, diskusijų ir komandinių užduočių metu ieškojo skirtingų sporto šakų suteikiamų pliusų, bet ir patys rengė savo sporto programas, kurias įgyvendino vesdami kūno kultūros pamokas Vilkaviškio „Aušros” gimnazijos moksleiviams.
„Tai mano pirmas projektas, tačiau jaučiu, kad ne paskutinis, nes dabar jaučiu, kad galiu daugiau negu įsivaizdavau. Nuo šiol ne tik egzistuosiu ir sportuosiu, tačiau visu greičiu įsiliesiu į visuomeninę veiklą ir pradėsiu ieškoti savo paties didžiausių talentų, kuriais galiu džiuginti savo draugus ir kitus aplinkui esančius” - žodžiai, kuriais paskutinės refleksijos metu savo būseną apibūdino vienas iš dalyvių.



 Mingailė Ružytė
VšĮ „Jaunimo ambasadoriai”

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Į viršų