Miskas.jpg

VšĮ „Jaunimo ambasadorių” organizuoti Erasmus+ jaunimo mainai „YOUth Can”

Net 36 jaunuoliai iš 4 skirtingų Europos valstybių paskutinę vasaros savaitę praleido itin aktyviai - dalyvavo VšĮ „Jaunimo ambasadorių” organizuotuose Erasmus+ jaunimo mainuose „YOUth Can”, kurių pagrindinis tikslas buvo paskatinti jaunų žmonių aktyvumą visuomeninėje veikloje. Rugpjūčio 25 - 31 dienomis dalyviai iš Čekijos, Rumunijos, Italijos ir Lietuvos ne tik kartu mokėsi, diskutavo, bet ir kiekvienas asmeniškai tobulėjo - kovojo su savo baimėmis bei priėmė naujus iššūkius, kurių buvo gausu jau nuo pirmos projekto dienos - na, bent jau išlipti iš komforto zonos privalėjo kiekvienas.

Bendras dalyvių kelionė kartu prasidėjo nuo susitikimo laikinojoje Lietuvos sostinėje, kurią pažinti padėjo aktyvi „Lobių medžioklės” užduotis. Tolimesnių veiklų metu visi kartu pasinėrė į gilias diskusijas apie visuomenei aktualias problemas, o artimiau vienas kitą pažinę komandose kūrė savo šalies modelį bei taisykles, kurios be galo svarbios, norint išspręsti visame pasaulyje plintančius nesusipratimus. Įdomiausia veiklų dalis, kuri kiekvienam dalyviui įnešė begales skirtingų emocijų, tai Kybartų cerkvės aplinkos tvarkymas. Kuo ši akcija buvo tokia įsimintina? Į veiklas kartu įsitraukė ir Kybartų vaikų globos namų auklėtiniai, kurie ne tik, kad neišsigando bendravimo užsienio kalba, bet kaip tik su didžiausiomis kibirkštėlėmis akyse ėmėsi bet kokios veiklos, mėgavosi kiekviena kartu su svečiais praleista minute. Gražu buvo stebėti dalyvių emocijas - šypsenos, skirtingi gestai ir juokas sklandė visos veiklos metu, nes juk daryti gerus gerus darbus kartu visada smagu!
Tik 7 dienos, tačiau patirtų emocijų ir įgytos patirties kiekis nepamatuojamas nei vienu matematiniu vienetu. Pagrindinis tikslas buvo įgyvendintas - įrodyta, kad jaunimas gali daugiau negu paprastas žmogus gali įsivaizduoti. „Pirmas žingsnis žengtas, dabar belieka judėti pirmyn ir paskui save pasiimti kitus. Pažadu, nuo šiol kasdien motyvuosiu ne tik save, bet ir aplink esančius draugus” - būtent šiais žodžiais savo emocijas apibūdino pirmą kartą jaunimo mainuose buvęs projekto dalyvis. 



VšĮ „Jaunimo ambasadoriai”

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Į viršų